Kumppanuusohjelman suurin yksittäinen etu on tarjottavat ohjelmistot. Näihin lukeutuvat kattavat kehitystyökalut, alustateknologiat ja tuotantolisenssitkin. Kehitystyökaluista mukaan tulevat kaikki ohjelmistot, jotka sisältyvät Microsoftin Visual Studio Team System Team Suiten premium tilaukseen, Expression Studio Versio 2 sekä VSTS Team Foundation Server. Tilaus kattaa siis ohjelmistoja kaikkiin prosessin vaiheisiin: vaatimusmäärittellyyn, suunnitteluun, ohjelmointiin, testaukseen ja versionhallintaan. Työkalut ovat paremmat ja kattavammat kuin monessa isossa yrityksessä! Tuotantolisenssejä Microsoft tarjoaa heidän yleisimpiin tuotteisiin. Näiden lisenssien käytöstä esimerkiksi Nebula ei laskuta lainkaan, jos yritys rakentaa SAAS-sovelluspalvelua BizSpark-ohjeman aikana Nebulan hostattavaksi. Lisenssejä saa hyödyntää ainostaan sellaisten tuotteiden tai palveluiden toteuttamiseen, joiden IPR oikeudet jäävät yritykselle. Toisin sanoen, jos yritys haluaa tehdä esimerkiksi alihankintaa toiselle IT-yritykselle, tulee tätä varten hankkia lisää lisenssejä. Ohjelman päätyttyä Microsoft perii yritykseltä 100 dollarin (noin 75 euroa) maksun ohjelmalisensseistä. Myöskään ohjelman tarjoamaa tukea ja näkyvyyttä ei pidä väheksyä.
Ohjelman vaatimukset aloittavalle yrittäjälle ovat melko minimalistiset:
- yrityksen on oltava yksityisessä omistuksessa oleva ohjelmistotuotetta tai -palvelua kehittävä ohjelmistoyritys,
- perustamisesta on alle 3 vuotta ja
- liikevaihtoa on alle miljoona dollaria.
Mikäli ei näe Microsoftia tukevaa toimintaa suurena peikkona, kannattaa ohjelmaan ehdottomasti liittyä. Ilman vastavaateita yritys saa käyttöönsä ehkäpä markkinoiden parhaimmat kehitysvälineet - jo siinä on syytä kerrakseen.
Lisätietoa ohjelmasta ja siihen rekisteröitymisestä: http://www.MicrosoftStartupZone.com/. Tämän hetken tiedon mukaan ohjelmaan on mahdollista liittyä kolmen vuoden ajan, mutta Microsoft voi vielä muuttaa päivämääriä kuten myös muita ohjelman ehtoja.
"Lisenssejä saa hyödyntää ainostaan sellaisten tuotteiden tai palveluiden toteuttamiseen, joiden IPR oikeudet jäävät yritykselle. Toisin sanoen, jos yritys haluaa tehdä esimerkiksi alihankintaa toiselle IT-yritykselle, tulee tätä varten hankkia lisää lisenssejä."
VastaaPoistaOnkohan tämä täysin eksklusiivinen? Entä firmat, jotka tekevät oman tuotteen lisäksi *myös* alihankintaa? Kuvittelisin, että monella aloittevalla firmalla ei ole varaa nirsoilla vaan tehdä mitä tahansa duuneja, joista saa rahaa.
Valitettavasti asia on täysin eksklusiivisesti juurikin noin. Eli IPR-oikeuksien omistajuus määrää yksiselitteisesti mihin lisenssejä saa käyttää ja mihin ei. Olisikin mielenkiintoista tietää, että saako esimerkiksi noiden lisenssien mukaisessa versionhallinnassa säilyttää kaikkia koodeja vai ainostaan niitä koodeja, joihin yrityksellä on IPR-oikeus. =)
VastaaPoistaTämän säännön takana lienee Microsoftin pelko siitä, että ohjelmaa varten perustettaisiin tytäryhtiö, joka käyttäisi tuotteita emoyhtiölle koodaamiseen tms.